Прес-релізи

Новорічний марафон з індексування

Серед місіонерів Служби підтримки FamilySearch за останні кілька років виробилося дуже тепле ставлення до марафонів з індексування. Особливо це стало помітно після всесвітнього марафону, який відбувся влітку 2014 року і допоміг волонтерам-індексаторам з усіх куточків світу досягнути вражаючих результатів.

Ось і цього разу, коли у місіонерів церковного служіння виникла ідея провести новорічний марафон по всій Схіноєвропейській території, її відразу ж підхопили адміністратори груп і директори програм індексування в Україні та Росії. Коли провідники священства підтримали цю ініціативу, було вирішено, що марафон пройде з 1 по 10 січня. Час було вибрано не випадково, оскільки в молодим людям, які зараз на канікулах, і дорослим, які використовують святкові дні, буде легше знайти вільний час і підключитися до служіння.

Одна з цілей була такою: залучити нових волонерів до індексування, навчати і підтримувати перший час тих, хто ще не має великого досвіду. планувалося, що група учасників зуможе проіндексувати за дев’ять днів марафону 70 тис. історичних записів, тобто майже 8 тис. за день.

У перший ранок нового 2015 року, з 8 ранку в усіх часових поясах нашого регіону волонтери-індексатори з ентузіазмом розпочали служіння. Кожен намагався зробити все, що від нього залежало, переводячи старовинні церковні записи а цифровий формат і роблячи їх доступними для дослідників. Відчуваючи важливість цього благородного завдання, індексатори трудилися від щирого серця. Вже через 5 днів стало зрозуміло, що мета 70 тис. імен буде легко досягнута. Залишалося лише чекати, якою ж буде остаточна кількість імен, проіндексованих під час марафону.

І ось 10 січня о 8:00 лічильник було зупинено. Виявилося, що за час марафону 500 добровольців проіндексували майже 113,5 тис. історичних записів з колекцій метричних книг ХІХ століття Київської, Самарської і Тверської губерній. Кожен день ця група індексаторів обробляла приблизно 12600 записів, вносячи відомості про людей, які давно пішли з життя, до бази, доступної для пошуку імен. Мине два-три тижні, і ті, хто цікавиться історією своєї сім’ї і хоче більше дізатися про своїх предків, зможуть знайти ці імена на сайті FamilySearch.org.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.