Прес-релізи

У Києві пройшла конференція Київського Українського колу

“Не бійсь, Я з тобою, журливим не будь. Я Бог , і Господь твій, і Слово, і Путь, не дам тобі впасти, зміцню тебе Я. Рука допоможе всевладна Моя”. Цим чудовим гімном завершилася дводенна Генеральна конференція Київського українського колу Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, яка проходила в Києві 25 та 26 квітня цього року. Цей гімн натхненно співали тисячі людей, об’єднаних вірою і любов’ю, тому слова наповнювалися особливим змістом.

Двічі на рік брати та сестри ЦІХСОД збираються на цей захід для того, аби почути духовні настанови і отримати надихаючу силу, що спонукає до дій в служінні Господу. Цього разу, як і завжди, провідники та рядові члени Церкви торкалися тем, які знаходили живий відгук в серцях усіх присутніх: як зміцнювати сім’ї, як краще проводити храмову роботу, як насичуватися словами Христа, щоби бути щасливим, як сповнювати своє життя добром і любов’ю, служінням. 


Президент Київського українського колу Кирило Похилько говорив про те, що земне життя Спасителя показує нам, що і як ми маємо робити. І якщо є щось, що допомагає нам стати кращими, це треба робити. Нам треба насичуватися словами Христа, щоби нас не ввели в оману, бо вони завжди підкажуть, як ми маємо діяти. Він говорив також про те, як важливо бути гідним присутності Святого Духа, аби мати його скерування. “У цей складний час,- сказав він,- у нас є можливість стати ближчими до Господа, тож не забуваймо підливати масло в наші світильники і ділитися тим, що продиктовано Духом”.


Своїми свідченнями поділилися молоді люди, які незабаром готуються їхати на місію і місіонерка, яка щойно з неї повернулася. Вони всі говорили про любов Бога, про світло віри, яке змінює життя, якщо жити за євангелією.


Дуже зворушливим був виступ дітей з Початкового товариства Церкви. Вони так щиро і дружно співали гімн, що викликали посмішки любові всього залу. Зворушив всіх присутніх також спів квартету братів і сестер із спеціально підготовленим для конференції музичним номером. Чоловічі і жіночі голоси перепліталися в складному і надзвичайно гармонійному виконанні двох гімнів одночасно.

 
Особливе місце зайняли виступи Президента Східноєвропейської території брата Портера і його дружини, сестри Портер. Зокрема, сестра Портер поділилася досвідом навчання дітей євангелії через ігри, які допомагають оживлювати історії з Писань. Вона підкреслила важливість сімейних вечорів, складання сімейної історії та служіння. Президент Портер передав вітання від Першого Президентства Церкви і Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Він говорив про те, що критерієм віри є вірність, що істинна віра зажди проявляється у праведних справах. Він підкреслив, що в Церкві немає незначних покликань, будь яке служіння важливе і дає можливість виявляти свою вірність Господу на обраному шляху. Він закликав усіх бути “спеціалістами з доброти”.


Як правило, після таких духовно насичених заходів люди не поспішають розходитися. Вони активно спілкуються, обговорюючи почуте, і часто діляться один з одним своїми свідченнями.


“Мені так сподобався виступ дітей і дивовижний квартет, який ми почули сьогодні! - поділився враженнями брат Сергій Кузьмін. - Якби ми тільки почули ці номери, і більше нічого, то і тоді ми б отримали величезне духовне натхнення”.


“А мене особливо зворушили слова Президента Портера про необхідність творити добро - багато і часто,- підхопила слова чоловіка Лариса Кузьміна — Це те, без чого життя неможливе”.


“У мене дуже сильні враження від цієї конференції, - продовжила сестра Валентина Мусієнко. - Конференція є одним з багатьох засобів, які дає Господь, щоб ми жили краще в часи непростих випробувань. Все, про що говорилося, звернено до всіх одночасно, і в той же час до кожного окремо. Деякі слова торкалися мого серця дуже сильно, знаходячи в мені особливий відгук. Так само індивідуально вони впливали на інших. Ці духовні істини залишаються з нами на потім, аби наше життя змінювалося на краще”.
“Я особливо відзначив би тему, яка звучала під час виступів, про вшанування Господа через дотримання Дня суботнього. Це дуже важливо для мене і моєї сім’ї, і настанова пам’ятати про це прозвучала як натхненне нагадування”.


“Мені дуже сподобалися всі виступи, особливо виступ Президента Портера - сказав брат Олександр Шостак. - Я відчував особливий Дух. Мені також здалося дуже важливим нагадування про необхідність дотримуватися Дня суботнього а також слова gрезидента Похилька про те, що самі по собі вірші з Писань не принесуть спасіння, для цього необхідна плідна праця і особисті зусилля”.

 

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.