Прес-релізи

Мормонські жінки зібралися на загальні жіночі збори

Сотні тисяч жінок, молодих дівчат та дівчаток віком від 8 років зібралися по всьому світу в суботу, 27 вересня, на другі загальні жіночі збори Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Ці збори проводилися в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта,  жінками, які обіймають керівні посади в допоміжних організаціях Церкви. Збори транслювалися наживо 55 мовами до мормонських будинків зборів за допомогою телебачення, радіо та Інтернету.

Такі об’єднані збори проводяться двічі на рік і замінили генеральні збори Товариства допомоги й генеральні збори Товариства молодих жінок, які проводилися щорічно. Перші загальні жіночі збори відбулися 29 березня.

Серед промовців були провідники допоміжних жіночих організацій: сестра Лінда К. Бертон, генеральний президент Товариства допомоги; сестра Нілл Меріотт, другий радник у генеральному президентстві Товариства молодих жінок, і сестра Джин А. Стівенс, перший радник у генеральному президентстві Початкового товариства. Президент Дітер Ф. Ухтдорф, другий радник у Першому Президентстві, також звернувся до жінок, молодих дівчат та дівчаток. Президент Ухтдорф розповів про жінок, які вплинули на його життя. Серед них і його бабуся, яка привела його сім’ю на мормонські причасні збори багато років тому, а також літня німецька жінка, яка запросили бабусю на збори. Він також висловив вдячність своїй дружині, дочкам, онучкам та “мільйонам вірних сестер по всьому світу”. “Я вдячний вам за те, що ви надихаєте, виховуєте і благословляєте людей навколо себе”.

Сестра Бертон зосередила свій виступ на підготовці до отримання “священних храмових благословень”. Храми святих останніх днів вважаються домом Господа. Вони є місцем, де члени Церкви укладають завіти і беруть на себе зобов’перед Богом. Там відбувається вінцевий обряд - запечатування сімей на вічність.

“Я молюся про те, щоб відвідування храму було не лише разовою подією”, - закликала сестра Бертон.

Сестра Меріотт  також казала про храмові благословення і запрошувала сестер ділитися своїм світлом з іншими. “Ми повинні бути твердими у своїй вірі та здіймати голос, щоб проповідувати істинне вчення.

Священна храмова робота збільшить нашу віру в Христа, і тоді ми зможе кращим чином вплвати на інших людей”.

 “Хоч якими важливими є завіти хрищення, однак вони---це лише початок, ворота, якими ми входимо на шлях до вічного життя, - додає сестра Стівенс. - Попереду на нас чекають хамові завіти, які ми укладаємо, і обряди священства, які ми отримуємо”.

Президент Ухтдорф закликав присутніх виконувати Божі заповіді, “а особливо ті, які здаються важкими. Обравши шлях Небесного Батька, ви, дочки Бога, закладаєте божественну основу особистого розвитку. І це благословлятиме вас упродовж усього життя”.

На зборах виступав непрофесійний жіночий хор. Присутні слухали також хор дівчаток з Кореї, виступ якого було записано заздалегідь. Було показано коротке відео, в якому жінки і дівчата з усього світу розповідали про важливість храму.

Церковні провідники заохочують жінок ділитися он-лайн улюбленими уривками із виступів на загальних жіночих зборах за допомогою соціальних медіа. Хеш-тег загальних жіночих зборів: #womensmeeting.

Перегляд загальних жіночих  зборів сестрами Київського українського колу відбудеться в суботу, 4 жовтня, у домі зборів за адресою: вул. Срібнокільська, 13 об 11:00.

На перегляд попередніх загальних жіночих зборів зібралося близько 250 сестер. Це стало надзвичайною духовною подією.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.