Прес-релізи

Апостол закликає, аби надихаючі послання соціальних медіа очистили землю

Старійшина Девід А Беднар, член Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, закликав мормонів використовувати соціальні медіа, аби “очистити землю” щирими і надихаючими посланнями.

Його послання, виголошене у вівторок під час духовного вечора на тижні освіти в Університеті Бригама Янга у Прово, штат Юта, зосереджувалося на силі Інтернету, і зокрема соціальних медіа, у переданні істини. Старійшина Беднар назвав наш час “унікальною порою в історії світу”, в якій ми благословенні “чудесним розквітом інновацій та винаходів, які уможливили і прискорили роботу зі спасіння”.

“Приблизно 40 відсотків наших місіонерів по всьому світу незабаром будуть використовувати цифрові пристрої як засоби у роботі з навернення, утримання та активізації,---сказав він.--- Я впевнений, що всі ми також розуміємо, як технології прискорили сімейно-історичну і храмову роботу, наше особисте і сімейне дослідження відновленої євангелії та надали нам можливість дізнаватися про світ, бачити і пізнавати його чудовими способами”.

Старійшина Беднар відзначив нещодавню роботу Церкви та її членів у соціальних медіа, зокрема великодній відеофільм, Завдяки Йому, який переглянули понад п’ять мільйонів разів у 191 країнах і територіях по всьому світу протягом великоднього тижня.

Він навів й інші приклади, як-от: сотні людей, які використали хештег #didyouthinktopray, аби поділитися фотографією з плакатом зі словами про те, коли вони моляться, в результаті чого, проведено більше, ніж 40000 бесід про потребу в молитві.

Хоча ці та інші зусилля ділитися євангельськими посланнями, включаючи використання соціальних медіа церковними провідниками, мали вплив, старійшина Беднар назвав їх “гарним початком, але лише невеличким струмочком”.

“Зараз я запрошую вас допомогти перетворити цей струмок на повінь. Починаючи з цього місця, у цей день, я закликаю вас очистити землю посланнями, сповненими істини та праведності---посланнями, які є щирими, повчальними і гідними похвали---і буквально очистити землю, неначе потопом,---закликав старійшина Беднар.---“Я молюся про те, щоб ми не просто брали участь у зливовому паводку, коли рівень води стрімко зростає, а потім вона швидко відступає”.

Старійшина Беднар закликав слухачів бути щирими і послідовними при використанні соціальних медіа і ділитися лише тими матеріалами, які надихають і напучують. “Ми не маємо перебільшувати, прикрашати або вдавати із себе когось або щось, ким ми не є. Наші матеріали повинні бути гідними довіри і конструктивними. Анонімність в Інтернеті не дає права на недостовірність”.

“Ми й наші послання мають напучувати і надихати, а не приводити до суперечок, сварок, засудження чи приниження,---пояснив старійшина Беднар.---Будьте сміливими й хоробрими, але не авторитарними, коли підтримуєте і захищаєте наші вірування, та уникайте суперечок. Нашою метою як учнів має бути використання каналів соціальних медіа як засобів для проектування світла та істини відновленої євангелії Ісуса Христа у світ, який стає дедалі темнішим і збентеженим”.

Під час свого звернення старійшина Беднар також оголосив про вихід нового фільму “Зустрічайте мормонів”. Цей документальний фільм, створений Церквою, дебютує в деяких кінотеатрах у США 10 жовтня.

“Цей фільм є ще однією нагодою для членів Церкви ділитися своїми віруваннями з сім’єю і друзями у простий і ефективний спосіб,--- сказав він тисячам відвідувачів, які зібралися в Мерріот-центрі, й тим, хто налаштувалися на пряму трансляцію його виступу. У фільмі “Зустрічайте мормонів” розглянуто найбільш поширені помилкові припущення щодо наших вірувань і висвітлено благословення, які приходять завдяки життю за євангелією Ісуса Христа”.

У фільмі наведені історії шістьох різних святих останніх днів: інженера і гуманіста Бішну Адхікарі, родом з Непалу; Кена Ніуматалоло, головного футбольного тренера Академії військово-морських сил США; Кароліни Муньйос Марін, кікбоксерки-аматорки з Коста-Ріки, яка займається благодійністю зі своїм чоловіком; Джермейна Саллівана, наукового керівника і єпископа в Атланті, штат Джорджія; матері місіонера зі штату Юта, Дон Армстронг; і полковника Гейла Хелворсена (у відставці), людину, відому як “цукерковий бомбардувальник” під час блокади Берліну в 1940-х роках.

Усі кошти, зібрані від прокату фільму, підуть на благодійність.

Старійшина Беднар наголосив, що членам Церкви не потрібно витрачати велику кількість часу на те, щоб створювати великі за обсягом послання і ділитися ними, і також не потрібно ставати експертами соціальних медіа або фанатиками. “Можна змарнувати надто багато часу, можна погіршити або зруйнувати надто багато стосунків, а дорогоцінні взірці праведності можуть спотворюватися, коли технології використовуються у неналежний спосіб. Ми не повинні дозволити, щоб навіть корисні застосунки соціальних медіа стали для нас більш пріоритетними за кращі і найкращі способи використання нашого часу, енергії та ресурсів”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.