Тема

Політика захисту приватної інформації

ПОЛІТИКА ЗАХИСТУ ПРИВАТНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

MORMONNEWSROOM.ORG (Оновлено 1/2/2012)

MORMONNEWSROOM.ORG - це веб-сайт новин Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (“Церква”).

Конфіденційність особистої інформації будь якої людини є важливою для Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і споріднених з нами юридичних осіб (які будуть називатися у цьому документі загальними назвами “Церква”, “ми”, “нас” та подібними термінами). Ця Політика захисту приватної інформації має форму загальної заяви, де описується, як ми збираємо, використовуємо та обробляємо особисту інформацію, яку ви надаєте на наших веб-сайтах або під час користування Інтернет-засобами (далі “сайти”). Ми намагаємося збирати, використовувати і розкривати особисту інформацію відповідно до законів країн, у яких ми збираємо таку інформацію. Ця Політика захисту приватної інформації стосується сайтів, які є власністю Корпорації Президента Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, Корпорації Верховного єпископа Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів або FamilySearch International й керуються ними (як окремо зазначено на першій сторінці веб-сайту).

В обраних сферах повноважень, споріднені з Церквою організації можуть прийняти окремі положення політики захисту приватної інформації, в яких відтворюватимуться вимоги чинного законодавства країни. Якщо необхідно буде включити певну умову, ми надішлемо вам додаткове повідомлення.

Ви можете заходити на більшість наших сайтів без надання особистої інформації. Якщо буде вимагатися надання особистої інформації, ми дотримуємося наведених далі принципів захисту приватної інформації стосовно збирання, використання, розкриття, пересилання та зберігання нами вашої інформації.

Як здійснюється захист приватної інформації

1. Збирання інформації.Коли ви створюєте аккаунт СОД безпосередньо або через сайт FamilySearch, реєструєте аккаунт на одному з наших сайтів, додаєте інформацію до профілю або здійснюєте щось подібне, ми можемо збирати або отримувати від вас чи з вашого запису про членство (якщо необхідно) інформацію, яка включає в себе ваше імя і прізвище, домашню адресу, електронну адресу, номер телефону, фотографію, контактну інформацію або настройки профілю, інформацію про ваш церковний підрозділ та деякі інші дані.

Ми також можемо збирати інформацію, яку ваш пристрій, за допомогою якого ви заходите до Інтернету, чи веб-браузер, надсилає кожного разу, коли ви заходите на один з наших сайтів, у тому числі адресу Інтернет-протоколу.

2. Використання особистої інформації.Ми можемо використовувати особисту інформацію, надану вами, щоб: (а) мати можливістьзв'язатисяз вами, (б) виконувати ваші запити, (в) просити вас надати безоплатний відгук щодо функцій чи змісту веб-сайту або (г) допомогти виконувати нашу місію.

Ми також можемо використовувати вашу особисту інформацію для внутрішніх цілей, у тому числі для проведення аудиту, аналізу даних, пошуку та усунення недоліків у системі та проведення досліджень.

Крім того, ми можемо використовувати як особисту інформацію, яку ви надаєте, так і інформацію, яку надсилає ваш веб-браузер (див. розділ 10 нижче), аби виявляти користувачів, які завдають шкоди нашим сайтам, або з метою персоналізації досвіду користувачів, яким вони діляться на наших сайтах.

Якщо ваша інформація буде використана з будь-якою іншою метою, крім зазначених вище, ми повідомимо вас окремо й отримаємо вашу згоду, якщоцьогобуде вимагати закон.

Час від часу ми також можемо повідомляти вам про можливість відмовитися від користування певними функціями чи підключитися до них.

3. Використання інформації про членство у Церкві.Якщо ви член Церкви, то загальна інформація про ваше членство (наприклад, прізвище та ім’я, адреса і номер телефону) та інша інформація, яку ви за бажанням можете надати (наприклад, електронна адреса, фотографія та ін.), може бути надана членам Церкви з вашого приходу чи філії і колу або округу для внутрішніх церковних потреб після попереднього отримання вашої згоди, якщо це вимагається за законом. Деяку вашу інформацію також можна буде побачити в обмеженому й скороченому вигляді на наших Інтернет-сайтах, у тому числі на LDS.org. Ви можете відмовитися від надання інформації або обмежити інформацію, що надається за бажанням, змінивши налаштування свого профілю на окремих сайтах.

Крім того, ваша інформація про членство, у тому числі ваша особиста контактна інформація, може повідомлятися провідникам Церкви для внутрішніх церковних цілей.

4. Подання матеріалів.На деяких наших сайтах ви можете подавати свої власні матеріали і коментарі у вибраних вами розділах. Деякі з поданих матеріалів є приватними і не призначені для перегляду іншими людьми (наприклад, особисті нотатки, написані он-лайн, ведення щоденника тощо). Однак інші подані матеріали можуть призначатися широкому загалу і перегляду іншими людьми (наприклад, написані свідчення чи он-лайн коментарі в окремих розділах наших сайтів).

У тих випадках, коли подані вами матеріали будуть публікуватися задля широкого загалу чи надаватися третім сторонам, ми будемо просити у вас позитивно вираженої згоди, або в той час, коли ви створюєте окремий профіль (наприклад, на mormon.org або familysearch.org), або у той час, коли ви надсилаєте матеріали (наприклад, надсилаєте відеокліпи чи генеалогічну інформацію). Ми радимо вам бути обережними, надаючи матеріали, які призначаються для публічного перегляду, і не розміщувати інформацію, яка може спричинити шкоду чи збитки або створити ризик завдавання шкоди чи збитків вам або іншим людям.

Усі види поданих матеріалів будуть зберігатися в наших системах чи в системах споріднених організацій або у третіх сторін (як вказано нижче у розділі 7А). У той час як використовуються стандарти галузі, щоб захистити ваші подання від несанкціонованого доступу, розкриття або зміни (як вказано нижче у розділі 8), ми не можемо гарантувати повного захисту інформації і ми можемо, у певних випадках, розкривати таку інформацію третім сторонам за нашим вибором або за вимогою закону, як вказано в розділі 7 цих Правил.

Хоч ми не зобов’язані переглядати ваші подання, ми залишаємо за собою право робити це на власний розсуд. Ми також зберігаємо за собою право блокувати або видаляти будь-які матеріали, які вважаємо недоречними, непристойними, безсоромними, хтивими, розпутними, жорстокими, надокучливими, наклепницькими, дискредитуючими, шкідливими, незаконними, погрозливими або іншим чином неприйнятними, незалежно від того є вони приватними чи публічними. Оскільки ми не проглядаємо всі матеріали, що подаються до кожного розділу на всіх сайтах, ми не можемо гарантувати, що зможемо надати захист у тому випадку, коли ви надаєте матеріал, що розкриває інформацію про якусь людину, яка є жертвою завдавання шкоди чи жорстокого ставлення або може стати жертвою завдавання шкоди або жорстокого ставлення.

Коли ми бачимо матеріали, які, на нашу думку, є образливими чи ставлять під загрозу приватність особистої чи конфіденційної інформації щодо вас чи іншої особи, ми докладемо всіх зусиль, щоб блокувати чи видалити такі матеріали.

5. Утримання.Ми зберігаємо зібрану особисту інформацію та матеріали досить тривалий період часу, щоб досягнути мети, заради якої ми їх збираємо, а потім видаляємо їх з наших записів, за винятком обмеженої історичної довідки стосовно профілю, загальних генеалогічних записів та інформації щодо членства, що зберігається як частина постійних генеалогічних або церковних історичних записів.

6. Доступ . Ми намагаємося мати точну особисту інформацію і покладаємося на те, що особиста інформація, надана вами, є повною і точною. Ви можете перевіряти, виправляти чи видаляти вашу особисту інформацію за допомогою процедури реєстрації, специфічної для кожного з веб-сайтів, вашого профілю, або аккаунту СОД, де це можливо.

Якщо ви член Церкви, частина вашої особистої інформації може оновлюватися лише через внесення змін до вашого запису про членство у Церкві. Такі зміни повинні робитися через діловода вашого церковного підрозділу і через подання йому запиту про внесення змін. Якщо у вас виникають проблеми з модифікуванням або оновленням вашої особистої інформації, ви можете зв'язатися з нами, надіславши електронного листа на адресу:DataPrivacyOfficer@ldschurch.org. Отримавши ваш електронний лист, ми докладемо всіх зусиль, щоб надати вам відповідь протягом 30 днів. Якщо ми не зможемо дати відповідь у тридцяти-денний період або не зможемо забезпечити для вас доступ до інформації, про яку ви просите, ми пояснимо причину.

7. Передача інформації та її розголошення.Ми вважаємо вашу особисту інформацію конфіденційною і нікому її не продаємо. Ми не передаємо вашу особисту інформацію іншим сторонам, за винятком таких випадків (або за інших обставин, коли ми окремо повідомимо вас про це і отримаємо від вас попередню згоду):

А. Провайдери третьої сторони. Ми можемо передати особисту інформацію третій стороні для використання під час виконання внутрішніх операцій для нас (наприклад, обробка платежів, обслуговування, безпека, аналіз даних, хостінг тощо). У таких випадках від провайдерів за контрактом вимагатиметься захищати особисту інформацію від додаткового користування (у тому числі для маркетингових цілей) або від передавання її, як про це вказано в цій Політиці захисту приватної інформації та стандартах галузі.

Б. Організації, споріднені з Церквою. Ми можемо передавати особисту інформацію до будь-якої організації, спорідненої з Церквою, з метою досягнення цілей Церкви. Для передачі інформації про членство у Церкві в Євросоюзі ми керуємося стандартними статтями угод між організаціями, спорідненими з Церквою, відповідно до вимог Євросоюзу. Коли йдеться про надання особистої інформації он-лайн, ми вважаємо, що це є добровільним актом особи, яким вона дає свідому згоду на обробку даних, а також свідому згоду на передання даних за межі країн до Сполучених Штатів Америки, (там, де це можливо) для тих цілей, для яких дані було надано.

В. Юридичні вимоги. Ми можемо мати доступ і розкривати вашу особисту інформацію, повідомлення, записи у щоденнику, он-лайн чати, особисті записи, матеріали чи інші подання до будь-якого веб-сайту, якщо ми абсолютно впевнені, що це вимагається для здійснення судочинства чи відповідає іншим вимогам юридичного чи адміністративного характеру або з іншої причини вимагається законом. Крім того, ми можемо розкривати вашу особисту інформацію та інші дані, коли ми маємо тверду впевненість у тому, що це доречно або необхідно для запобігання порушення наших інших угод; як запобіжний захід проти понесення відповідальності; для захисту прав, власності чи безпеки сайту, будь-якої особи чи громади; для підтримки і захисту безпеки й цілісності наших служб чи інфраструктури; для того, щоб захистити себе та наші послуги від шахрайського, образливого чи незаконного використання; для ведення розслідувань та захисту себе від претензій чи заяв з боку третьої сторони або щоб допомагати урядовим правоохоронним органам.

8. Захист інформації . Ми використовуємо технічні та організаційні заходи, щоб захистити особисту інформацію, яку ми отримуємо, від втрати, неправильного використання і несанкційонованої зміни та щоб захистити її конфіденційність. Ми постійно переглядаємо наші процедури забезпечення захисту і вважаємо за належне використання нових технологій та методів захисту. Ми також користуємося сучасною технологією кодування, щоб кодувати передачу даних на наших сторінках для входу в систему. Однак, оскільки ми не можемо гарантувати цілковитої надійності цих технологій кодування, будь ласка, будьте обережними, коли надаєте особисту інформацію он-лайн.

9. Дані третьої сторони . Там, де дозволяють місцеві закони, ви можете подавати особисту інформацію, у тому числі контактну інформацію іншої людини (іншими словами, третьої сторони), що дасть нам можливістьзв'язатисяз цією людиною, здійснити доставку чи іншим чином задовольнити ваш запит. Зібрана інформація буде використовуватися лише для того, щоб здійснити ваш запит. Надаючи особисту інформацію про іншу людину, ви спочатку маєте отримати свідому згоду цієї людини, якщо ця згода вимагається за законом.

Якщо хтось або ви самі надали нам свою особисту контактну інформацію і бажаєте, щоб ми з вами більше незв'язувалися будь ласка, виконуйте настанови про відмову від підписки або видалення профілю, які містяться на конкретному сайті, в інформаційному листі, електронному повідомленні тощо.

10. Пасивний збір даних: Технології відстеження, Cookies та Clear GIFs. Коли ви заходите на будь-який з наших сайтів, наші сервери чи системи фільтрації можуть збирати інформацію, яку ваш веб-браузер посилає кожного разу, коли ви заходите на будь-який веб-сайт. Ця інформація може включати такі дані, але не обмежуватися ними: різновид вашого браузера; ваша операційна система; якій мові ви віддаєте перевагу; з якої веб-сторінки ви перейшли на наш сайт; дату і час кожного запиту відвідувача та інформацію, яку ви шукаєте на наших сайтах.

Ми також використовуємо cookies та clear GIFs, щоб збирати інформацію. Сookie - це невеличка кількість даних, які використовуються, щоб передати інформацію або на жорсткий диск вашого комп’ютера, або вашому веб-браузеру з метою ведення обліку. Сookies є видом ярлика, що допомагає нашим сайтам розпізнавати ваш веб-браузер, коли ви повертаєтеся до наших сайтів. Сlear GIF (також відомий, якweb beacon) використовується разом з cookies, щоб допомогти нам зрозуміти, як відвідувачі взаємодіють з нашими сайтами. Як правило, clear GIFце прозоре графічне зображення, розміщене на веб-сайті. Використання clear GIF допомагає нам здійснювати моніторинг ваших дій, коли ви відкриваєте веб-сторінку, і полегшує намвідслідковування та реєстрацію дій відомих браузерів. Наприклад, за допомогою clear GIF ми можемо відслідкувати шлях відвідування сторінок на веб-сайті і здійснювати моніторинг сукупного використання та веб-трафіку на наших сайтах.

Ми збираємо цю інформацію, аби краще зрозуміти, як ви використовуєте наші сайти і взаємодієте з ними, щоб покращити для вас цей процес. Ми також можемо ділитися цією інформацією з нашими штатними співробітниками, підрядниками, постачальниками послуг та спорідненими організаціями, як визначено в розділі 7.

Ви можете змінювати налаштування свого веб-браузера, щоб не приймати cookies або отримувати повідомлення перед тим, як прийняти cookies з сайту, який ви відвідуєте. Однак, якщо ви не приймаєте cookies, ви, можливо, не зможете користуватися деякими розділами або функціями наших сайтів.

11. Дотримання Політики захисту приватної інформації та запитання щодо неї.У нас є службовець, який допомагає нам забезпечити дотримання Політики захисту приватної інформації і відповідати на запитання про захист приватної інформації чи стосовно питань безпеки. Цей службовець також допомагає навчати штатних працівників Церкви дотримуватися правил цієї Політики. Запитання щодо цієї Політики захисту приватної інформації або безпеки оброблюваної нами особистої інформації можна надсилати нам електронною поштою, факсимільнимзв'язкомабо звичайною поштою:

Електронна адреса:DataPrivacyOfficer@ldschurch.org
Факс:1-801-240-1187
Адреса:Служба забезпечення дотримання Політики захисту приватної інформації
nb}50 E. North Temple St.
Salt Lake City, UT 84150-0018

12. Приватна інформація дітей . На більшості наших сайтів ми свідомо не збираємо інформацію від дітей віком до 13 років. Будь-який наш сайт, який збирає інформацію від дітей, буде це робити лише попередньо повідомивши про це батьків або опікунів дитини та лише після отримання їхньої свідомої згоди, відповідно до закону. Ми настійливо рекомендуємо, щоб діти віком до 18 років питали дозволу в батьків, перш ніж надсилати будь-кому через Інтернет будь-яку особисту інформацію, і ми заохочуємо батьків навчати їх дітей безпечному користуванню Інтернетом.

13. Посилання на сайти третіх сторін . Ми не несемо відповідальності за захист приватної інформації на сайтах третіх сторін або зміст будь-якого сайту третьої сторони. Заради вашого особистого захисту ви повинні ознайомитися з політикою інших сайтів, щоб переконатися, що вона відповідає вашим очікуванням щодо захисту приватної інформації.

14. Майбутні зміни до Політики про захист приватної інформації.Ми регулярно переглядаємо цю Політику захисту приватної інформації і можемо змінювати, модифікувати, додавати або видаляти певні частини, якщо буде необхідно. Якщо ми змінимо цю Політику захисту приватної інформації таким чином, що це вплине на наше використання вашої особистої інформації, ми поінформуємо вас про це тут або повідомленням на нашій домашній сторінці. Ми також повідомимо про дату останнього перегляду наприкінці Політики про захист приватної інформації. Ми заохочуємо вас час від часу переглядати цю Політику захисту приватної інформації, щоб бути поінформованими про будь-які зміни.

Дата набрання чинності

Ця версія Політики захисту приватної інформації набрала чинності 1 лютого 2012 р.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.