romania-missionaries-adults-classroom-talking-1312424-tablet_UKR.jpg
Новини

Вплив пандемії COVID-19 на місіонерське служіння

По всьому світу продовжуватимуть покликати людей служити на місії водночас з впровадженням тимчасових змін

Проповідування євангелії Ісуса Христа залишається священним пріоритетом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів навіть за теперішніх обставин, пов’язаних із пандемією COVID-19. Ми продовжуємо відстежувати поширення цієї хвороби і вплив цього на місіонерів по всьому світу. Ми дуже серйозно ставимося до здоров’я і безпеки наших місіонерів та людей, яких вони навчають. Ми пристосовуємося до обставин, які постійно змінюються.

Людей продовжуватимуть покликати на місіонерське служіння і призначати трудитися у місіях по всьому світу. Буде продовжуватися отримання рекомендацій на кандидатів у місіонери, а місіонерів і надалі призначатимуть на служіння по всьому світу.

Крім того, церковними провідниками впроваджуються деякі тимчасові зміни, що стосуються місіонерського служіння. Аби максимально перестерегтися, ці зміни, зокрема, є такими:

Молодих місіонерів, які мають проблеми зі здоров’ям, та літніх місіонерів може бути звільнено від служіння.

Місіонерів, які починають своє служіння і не в змозі дістатися до призначеної їм місії, може бути тимчасово перепризначено в іншу місію.

Аби пристосуватися до обставин, які швидко змінюються, молодих місіонерів — старійшин, які зараз служать у місіях в Сполучених Штатах і Канаді та мають завершити своє служіння на місії 1 вересня 2020 р. або до цієї дати, може бути звільнено від служіння, після того як вони прослужать 21 місяць.

Деяких місіонерів може бути тимчасово перепризначено.

Молоді місіонери, які головним чином мають працювати, не виходячи зі своїх квартир, продовжуватимуть навчати за допомогою технологій, вивчатимуть Писання і путівник “Проповідуйте мою євангелію”, опановуватимуть мову, займатимуться сімейною історією, громадським служінням онлайн та іншими справами, визначеними президентом місії. Крім того, місіонерам рекомендовано часто підтримувати зв‘язок зі своїми сім’ями та при нагодах виходити з квартир, щоб займатися фізичними вправами і дихати свіжим повітрям, дотримуючись при цьому настанов щодо особистих контактів з іншими людьми.

Церковні провідники продовжуватимуть стежити за ситуацією і вноситимуть подальші зміни, якщо в цьому буде потреба. Ми, Церква, висловлюємо нашу любов і вдячність за всіх місіонерів, які стараються навчати євангелії Ісуса Христа і ділитися Його любов’ю усюди, де вони служать.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.