Новини

Відтепер покликання на місію надсилатимуть онлайн

Відтепер молоді чоловіки та жінки, а також подружні пари, які готуються до служіння на місії повного дня для Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, матимуть можливість відкрити свої покликання швидше та у більш зручний спосіб.

Церква запускає нову ініціативу, згідно з якою майбутні місіонери отримуватимуть інформацію про місце служіння онлайн, а не поштою. Цей процес було випробувано в різних частинах світу протягом кількох останніх місяців, а тепер він пошириться на штати Юта та Айдахо.

Очікується, що до кінця 2018 року майже всі місіонери з усього світу з хорошим доступом до мережі Інтернет отримуватимуть покликання служити в одній з 407-ми місій Церкви в більш, ніж 150-ти країнах, онлайн.

 

"Ми володіємо технологіями, і це так просто. — сказав старійшина Брент Нільсон, виконавчий директор місіонерського департаменту. — Потрібно лише відправити лист онлайн, і вони можуть прочитати його через кілька хвилин".

Раніше майбутні місіонери повинні були чекати протягом кількох днів або тижнів, щоб отримати свої покликання поштою. Завдяки новому процесу вони отримуватимуть електронні листи та, в деяких випадках, текстові повідомлення, в яких їм повідомлятимуть, що їхнє покликання готове. Коли місіонер буде готовий, разом з сім’єю та друзями поруч, він або вона зможуть прочитати свій лист на смартфоні, планшеті чи комп’ютері.

Старійшина Нілсон повідомив, що перша молода жінка з Бразилії, яка відкрила покликання онлайн, змогла це зробити через три години після його надходження. За старою традицією їй довелося б чекати ще кілька тижнів, щоб отримати покликання поштою.

Крім зменшення періоду очікування, за словами старійшини Нілсона, це допоможе Церкві прискорити процес подачі документів для отримання віз та заощадить кошти через відмову від послуг пошти.

Крім листа-покликання місіонери одразу отримають доступ до всіх місіонерських матеріалів онлайн, в тому числі до карт, інформації про країну та списку того, що необхідно взяти з собою. Листи-покликання та супутні матеріали можна одразу роздрукувати та завантажити на згадку та зберігання.

Місіонери Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів добровільно служать як волонтери за власний кошт. Молоді чоловіки віком від 18-ти років служать протягом двох років, в той час як жінки від 19-ти проводять на місії 18 місяців. Подружні пари в середньому служать від 6 місяців до 2-х років.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.