Новини

Церква оголосила про оновлення навчальних програм для дітей та молоді

 

Провідникам Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів було надіслане повідомлення, в якому надається інформація стосовно впровадження нової всесвітньої ініціативи для дітей та молоді.

8 травня 2018 року Першим Президентством було оголошено, що з 1 січня 2020 року впроваджується нова ініціатива, яка замінить собою теперішні церковні програми для дітей і молоді, зокрема Скаутський рух, “Особистий розвиток”, “Обов’язок перед Богом” і “Віру в Бога”.

Згідно з повідомленням від 15 липня, дітям і молоді рекомендується завершити їхні поточні програми з отримання звання до 31 грудня; однак, якщо їм потрібен додатковий час, нагороди можна буде замовити до 1 березня 2020 року.

У повідомленні також міститься розклад, в якому зазначено, на що можуть очікувати провідники Церкви в період між теперішнім часом і початком року, коли почне діяти нова, зосереджена на домівці, підтримувана Церквою ініціатива для дітей та молоді.

Президент М. Рассел Баллард, діючий президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів, повідомить про подробиці програми для дітей та молоді під час особливої трансляції, запланованої на 29 вересня. Крім того, 17 листопада відбудеться трансляція заходу “Віч-на-віч” для дітей та молоді за участю старійшини Герріта В. Гонга, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, яку буде перекладено 18-ма мовами.

Матеріали для місцевих провідників зараз доступні на веб-сайті ChildrenandYouthLeaders.ChurchofJesusChrist.org, зокрема ознайомчий путівник для батьків і провідників. Цей веб-сайт буде оновлено для членів Церкви у вересні і він буде доступний такими мовами: себуанською, китайською (спрощеною), китайською (традиційною), англійською, французькою, німецькою, італійською, японською, корейською, португальською, російською, самоанською, іспанською, тагальською і тонганською.

“Принципи, яким навчатимуть в рамках цієї програми для дітей та молоді, являють собою вищий, святіший спосіб заохочувати підростаюче покоління наслідувати Ісуса Христа і застосовувати Його євангелію в усіх сферах їхнього життя, — сказано у посланні Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів, наведеному в путівнику. — Основну увагу буде зосереджено на вивченні євангелії, привілеї служити, особистому розвитку та захоплюючих заходах”.

Хоча нова програма спирається на теперішні, і в ній продовжують наголошувати на вивченні євангелії, на важливості збиратися разом для служіння і проведення заходів та потребі ставити цілі для особистого розвитку, тепер дітей та молодь заохочуватимуть вибирати свої власні особисті цілі. Ці цілі — у поєднанні з навчанням, служінням і цікавими заходами — “допомагатимуть їм розвиватися духовно, соціально, фізично та інтелектуально”.

Друковані примірники нових путівників “Особистий розвиток: путівник для дітей” та “Особистий розвиток: путівник для молоді” будуть відправлені в церковні підрозділи у листопаді чи грудні.

Додаток для мобільних пристроїв Gospel Living (Життя за євангелією) буде доступний англійською, іспанською і португальською мовами цієї осені, а пізніше його можна буде завантажити й іншими мовами.

Матеріали для нової програми, коли вона почне діяти у січні, спочатку будуть доступні 15-ма мовами. Матеріали, трансляції і веб-сайт будуть доступні іншими мовами з 1 березня.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.