unhcr-2-ukr.jpg
Новини

Церква Ісуса Христа виділяє 4 мільйони доларів США для допомоги біженцям у Європі

Верховний комісар ООН у справах біженців і Всесвітня продовольча програма негайно розпочинають використовувати гроші на предмети першої необхідності.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів передала по 2 мільйони доларів США Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) і Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) на допомогу вимушено переміщеним особам через зростаючу гуманітарну кризу в Україні.

2 мільйони доларів США для Верховного комісара ООН у справах біженців

Цей дар від Церкви допоможе приблизно 40 000 сімей переміщених осіб.

"Поки світ спостерігає за розгортанням сумних події в Україні, я все ще можу знаходити хвилини надії, тому що віддані організації, як-от гуманітарна служба Церкви, вирішили підтримати біженців у час найбільшої потреби", — сказала пані Енн-Марі Грей, генеральний директор УВКБ ООН у США. "Цей подарунок в критичній ситуації гарантує, що сім’ї, які рятуються від жахливого насильства на території України, продовжуватимуть отримувати турботу та притулок, яких вони потребують після важких подорожей. Цей подарунок — це щось набагато більше від простої флісової ковдри або теплого місця для сну для сім’ї біженців. Це показує сім’ям, які тікають, що все ще існує співчутлива світова спільнота, яка готова допомогти".

Лейсі Стоун, директор УВКБ ООН із залучення приватного сектору та партнерства, сказала, що цей подарунок одразу використовується для предметів першої необхідності, таких як ковдри, ліхтарі, намети та притулки.

"Це одразу направляється тим, хто потребує допомоги на місцях в Україні та у сусідніх країнах", — сказала Стоун. "Благодійна організація святих останніх днів десятиліттями надає допомогу та підтримку біженцям. І ми просто хочемо сказати, наскільки ми вдячні за це".

Церква Ісуса Христа та УВКБ ООН співпрацюють з 1991 року.

2 мільйони доларів США для Всесвітньої продовольчої програми

Пожертвування Церкви допоможуть ВПП забезпечити продовольством близько 11 000 людей протягом чотирьох місяців.

Мета ВПП — охопити понад 3 мільйони людей в Україні. Організація також співпрацює з УВКБ ООН, щоб допомогти 2,5 мільйонам людей, які втекли до інших країн. Команди ВПП на місцях керують телекомунікаціями та логістикою в надзвичайних ситуаціях від імені Організації Об’єднаних Націй.

Церква та ВПП об’єдналися і протягом останніх восьми років їхньою метою було нагодувати голодних у всьому світі. Це включає в себе послуги для заповнення критичних пробілів допомоги під час пандемії COVID-19.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.