Новини

Святі останніх днів у Європі пожертвували Україні понад 900 тонн їжі

Затримки в ланцюжках постачання та дефіцит в Україні створюють нагальну потребу в продуктах харчування

Одним із багатьох неприємних наслідків гуманітарної кризи в Україні є додаткове навантаження на ланцюжок поставок продовольства, особливо основних продуктів харчування. Цей збій вплинув на звичайних громадян по всій країні та обмежує їх доступ до багатьох основних продуктів, включно з борошном, крупами, м’ясними консервами, дитячим харчування тощо.

Після випадкового знайомства з радником Першого віце-прем’єр-міністра в Україні, Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів запропонувала допомогу, щоб негайно доставити продукти харчування народу України.

“Після того як цей урядовий радник зв’язався зі мною особисто, ми зв’язали його з нашою командою гуманітарної служби, і він був дуже вражений”, – сказав Олексій Гакаленко, який працює регіональним менеджером Церкви та відповідає за гуманітарні зусилля Церкви в Україні. “Дізнавшись більше, він надзвичайно зацікавився партнерством з Церквою у цьому комплексному проекті пожертвування їжі”.

У співпраці з українським урядом Церква ініціювала проект екстреної допомоги для доставки необхідних продуктів харчування до центрів забезпечення та складів у сусідніх Польщі та Румунії. Тоді державні установи в Україні використали свою налагоджену транспортну мережу, щоб доставити продукти харчування в різні пункти призначення по всій Україні для розповсюдження. У фокусі урядових поставок було забезпечення продовольством тих районів і громад України, які мають у цьому найбільшу потребу.

Ця непроста гуманітарна робота була логістично складною та мала значні обсяги. Даніель Гарсія, покупець у відділі закупівель Церкви в Європейській території, прокоментував: “Щодня перед нами поставали виклики знайти постачальників, у яких є запаси, які ми могли б придбати, і які могли б відправити їх у стислі строки. Висока вартість палива також була перешкодою, яка призвела до потенційних затримок поставок і збільшення транспортних витрат».

Постачальники були знайдені в багатьох країнах, зокрема в Німеччині, Іспанії, Польщі та Румунії. Ключовою вимогою була їхня здатність доставити величезну кількість їжі за помітно короткий проміжок часу.

“Процесу постачання продовольства також перешкоджали мовні бар’єри, — підсумував Гарсія, — у кількох випадках усі комунікації доводилося здійснювати через Google Translate”.

Екстрені відправлення були здійснені протягом восьми тижнів у квітні та травні 2022 року. За цей час Церква доставила понад 1000 паллет з продуктами харчування. У поєднанні з попередньою допомогою, наданою жителям України у лютому і березні, гуманітарні пожертви Церкви становлять понад 900 тон продуктів харчування та інших припасів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.