Новини

Старійшина Роберт Д. Хейлз помер у віці 85 років

Старійшина Роберт Д. Хейлз, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), помер сьогодні, 1 жовтня з причин, пов’язаних з віком. Йому було 85 роки (народився 24 серпня 1932 р.). Старійшина Хейлз знаходився в лікарні і помер в оточенні сім’ї.

 

Роберт Дін Хейлз народився 24 серпня в місті Нью-Йорк. У нього є ступінь бакалавра фізичних наук з Університету Юти та ступінь магістра адміністрування бізнесу з Гарвардського Університету. Він також служив у ВПС США в якості пілота реактивного винищувача. Він одружився з Мері Кренделл і вони мають двох синів.

2 квітня 1994 року старійшина Хейлз був покликаний в Кворум Дванадцятьох Апостолів; 4 квітня 1975 року він отримав покликання бути генеральним авторитетом. В якості генерального авторитета спочатку він служив помічником Кворуму Дванадцятьох Апостолів і пізніше членом Першого кворуму сімдесятників. Він був Верховним єпископом Церкви з квітня 1985 року до моменту його покликання у Кворум Дванадцятьох Апостолів у 1994 р.

Президент Генрі Б. Айрінг, з Першого Президентства, сказав: “Він жив згідно з його свідченням. Він знав Бога. Він знав Спасителя; він любив Спасителя. …І він поводився так, ніби Бог був поруч, ніби Небесний Батько був поруч”.

Покликання апостола — бути “особливим свідком Ісуса Христа” в усьому світі. Старійшина Хейлз навчав: “Якщо ми віритимемо в нашого Спасителя, Він допоможе нам подолати наші випробування і труднощі, і ми зможемо встояти до кінця та повернутися до Його присутності після цього смертного випробування. Він живе та знає і любить кожного з нас. Він так хоче благословляти нас, якщо ми прийдемо до Нього”.

До свого покликання генеральним авторитетом старійшина Хейлз служив регіональним представником протягом 5 років, наглядаючи за кількома церковними громадами. Він також служив в якості президента приходу, єпископа (три рази), членом вищої ради і радника президента колу, всі позиції з важливими відповідальностями. Він був президентом Англійської Лондонської місії в кінці 1970-х, а також служив в якості першого радника в генеральному президентстві Недільної школи Церкви.

Президент Айрінг сказав: “Старійшина Хейлз — будівельник людей. Він роками допомагав людям. Коли він бачить когось, хто потребує допомоги, він щось робить для цієї людини”.

Перед тим, як отримати покликання присвятити весь свій час служінню в Церкві, старійшина Хейлз зробив видатну кар’єру в бізнесі, служачи на керівних посадах у трьох великих компаніях. Президент Айрінг описав старійшину Хейлза як “феноменального” бізнесмена, який був “чуйним” і вірним, а також володів “здатністю читати людей”.

Церква повідомить подробиці стосовно служби поховання, коли вони стануть відомі. Рішення щодо того, коли буде заповнено вакантне місце у Кворумі Дванадцятьох Апостолів Церкви, ще не прийняте.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.