Прес-релізи

Президент Товариства допомоги Церкви виступила на зібранні ООН

Сестра Джин Б. Бінгем, новопокликаний генеральний президент Товариства допомоги Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), виступила на зібранні Організації Об’єднаних Націй в м. Нью-Йорк.  Під час виступу вона розповідала про гуманітарні зусилля Церкви у всьому світі.

“Для мене честь бути тут сьогодні, щоб обговорити роль релігійних організацій у полегшенні страждань і розвитку потенціалу серед людей світу, особливо серед тих, хто є найбільш уразливим”, — сказала сестра Бінгем, яка керує більше ніж 7,1 мільйонами мормонських жінок-членів Церкви. Товариство допомоги, засноване 175 років тому, вважається однією з найстаріших і найбільших жіночих організацій в світі. 

 

Нещодавно вона повернулася з Уганди, де перебувала з візитом у Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) разом зі своїм першим радником, сестрою Шерон Юбенк, директором Благодійної організації СОД, яка також була з нею в Нью-Йорку. В березні дві жінки в якості церковних провідників відвідали центр переселення біженців Біді Біді, який є одним з найбільших центрів у світі. Біженці прибувають з Південного Судану і прилеглих африканських країн, де відбуваються громадянські заворушення і панує засуха.

Сестра Бінгем коротко згадала про вихід мормонських піонерів на захід в 1840-х роках, щоб уникнути переслідувань, а також про запровадження всесвітньої гуманітарної роботи Церкви. У 1985 році у відповідь на голод в Східній Африці гуманітарні проекти Церкви були організовані у Благодійну організацію СОД, що з того часу надала $1,89 мільярдів для допомоги в 189 країнах.

Благодійна організація СОД, котра є гуманітарною організацією Церкви, разом з дев’ятьма державними агентствами та у співпраці з іншими релігійними організаціями надала допомогу з розміщення біженців у різних регіонах світу.

Сестра Бінгем сказала: “В той час, як наші вірування і переконання можуть відрізнятися, ми об’єднані з іншими конфесіями в нашій відданості вищій справі, яка виходить за рамки наших особистих інтересів і мотивує нас жертвувати нашим майном, часом і енергією заради людей, котрі нас оточують”.

Головою групового обговорення питання біженців і політики інтеграції був Керіл Стерн, президент і головний виконавчий директор ЮНІСЕФ США. До сестри Бінгем на обговоренні приєдналися Анвар Хан, головний виконавчий директор Ісламської допомоги США; Барбара Дей, начальник Відділу внутрішнього переселення, Бюро з питань народонаселення, біженців та міграції Державного департаменту США; преподобний Кенон Е. Марк Стівенсон, директор Єпископального міністерства з міграції (EMM) та інші.

“Сестра Бінгем, ймовірно, найвищепоставлений представник Церкви, який будь-коли звертався до ООН, — додала сестра Юбенк. — Було надзвичайно хвилюючим чути її бесіду з учасниками обговорення та те, як вони підтримували один одного в їхніх зусиллях.  Я сиділа в аудиторії, і в мене бігали мурашки по тілу від думки, що це — Товариство допомоги!

В середу провідники Товариства допомоги відвідали дипломатичний обід для жінок і перетнули річку Гудзон, щоб виступити на зібранні святих останніх днів та запрошених гостей в Ньюарку, штат Нью-Джерсі.

Церква співпрацює з ЮНІСЕФ вже більше 20 років, надаючи допомогу в реалізації права усіх дітей світу на життя, освіту, медицину. З повним текстом виступу сестри Бінгем можна ознайомитися за посилання

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.