Новини

Президент Монсон святкує своє 90-річчя

У понеділок, 21 серпня 2017 року, Томас С. Монсон, Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), святкує своє 90-річчя. За словами його дочки, сестри Енн М. Дібб, його день народження святкуватиметься у Солт-Лейк-Сіті в спокійній сімейній обстановці. Члени сім’ї зберуться, щоб пригоститися лимонним тортом і морозивом та висловити свої найкращі побажання у зв’язку з цією особливою подією.

 

Згадуючи одне з найулюбленіших святкувань дня народження свого батька, сестра Дібб сказала, що воно відбулося п’ять років тому, на його 85-річчя, у Конференц-центрі: “Це було чудовим виявом вдячності, який дуже сподобався йому і моїй мамі”.

90-річний мормонський пророк все своє життя присвятив служінню. Він служив єпископом, членом президентства колу, президентом місії і був висвячений в апостоли 10 жовтня 1963 року у віці 36 років. Це служіння апостолом протягом майже 54 років робить його одним з генеральних авторитетів, які прослужили найдовше.

“Його служіння завжди було частиною нашого життя. Навіть коли його покликали бути апостолом, не було відчуття, ніби щось значно змінилося, оскільки, здавалося, що він завжди служив, — сказала сестра Дібб. — Його служіння благословило мене і також Церкву”.

Вона додала: “Перша біографія мого батька, яку він сам видав, мала назву “За дорученням Господа”. Це було його надією протягом усього служіння, особливо від часу, коли він був єпископом, і у кожному покликанні після цього”.

Щоб допомогти відзначити день народження Президента Монсона, сестра Дібб заохочує людей служити іншим. “Виявляйте доброту до інших і служіть їм, — закликає вона. — Якщо ви відчуваєте, що якась справа буде доброю, робіть її. Це один із способів, у які мій батько знаходив радість у служінні іншим”.

Свої побажання Президенту Монсону з приводу його дня народження висловили старші керівники Церкви, зокрема, два його радники — президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві, та другий радник — президент Дітер Ф. Ухтдорф.

“Разом з усіма, хто любить Президента Монсона, я вітаю його з 90-річчям, — сказав президент Айрінг. — Його віра і турбота про всіх дітей Небесного Батька принесли радість і мир людям у всьому світі. Він — Господній пророк, і він є для нас великим взірцем відданого учня Ісуса Христа. Я благословенний служити під його натхненним керівництвом”.

Президент Ухтдорф сказав: “Ми з Гарріет приєднуємося до мільйонів людей у всьому світі в ушануванні прекрасного чоловіка і пророка, яким ви є. Ми були благословенні вашим гумором і розумом, незабутніми історіями та натхненними порадами і посланнями. Ваш приклад доброчесності й віри був для нас взірцем протягом десятиліть і буде зірковим дороговказом упродовж багатьох років у майбутньому”.

“Самовіддане служіння, яке він здійснював протягом всього свого життя, надихало всіх нас і є чудовим виявом його глибокої відданості нашому Небесному Батьку та Його Сину, Ісусу Христу”, — сказав президент Рассел М. Нельсон, президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів.

“Однією з багатьох рис Президента Монсона, які мені подобаються, є його чудова здатність розповідати захоплюючі історії, які навчають істинам і надихають нас діяти краще і бути кращими. Його вплив поширився на весь світ і водночас торкнувся сердець окремих людей завдяки його щирій турботі та ясному баченню”, — сказала сестра Джин Б. Бінгем, генеральний президент Товариства допомоги.

“Вам потрібно дізнатись, як вчитися у Президента Монсона, — сказала його дочка. — У нього завжди є історія, але вам потрібно побачити, який в ній є урок, а потім застосувати його або діяти відповідно до нього у своєму особистому житті. Деякі історії можуть здаватися надто простими або, навіть, гумористичними, але в них завжди є урок, який варто засвоїти і застосувати”.

Сестра Дібб сказала, що її батько завжди намагався докладати усіх зусиль під час виконання всіх своїх церковних доручень. “Кожне покликання готує вас і дає вам досвід, який Господь використовує, щоб благословити інших”, — сказала вона.

Президент Монсон одружився з Френсіс Беверлі Джонсон 7 жовтня 1948 року в Солт-Лейкському храмі. У них троє дітей, вісім онуків та 12 правнуків. Сестра Монсон померла 20 травня 2013 року.

“Він не зміг би зробити те, що зробив, без моєї мами, — сказала сестра Дібб, описуючи як її матір надавала підтримку і підбадьорювала. — Моя мати була благословенна і наша сім’я була благословенна завдяки їхньому служінню у різні способи”. Вона сказала, що батько здійснював керівництво, а мати часто подавала пропозиції йому на розгляд.

За словами сестри Дібб, відтоді, як померла мати, однією з її найулюбленіших справ був супровід батька під час виконання його численних доручень в якості Президента Церкви.

“Коли він здійснював особисті візити і давав благословення людям, я дійсно відчувала, що справді знаходжуся у священному місці, коли він виявляв свою любов до інших, а вони до нього”, — сказала вона.

Президент Монсон став 16-м Президентом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів 3 лютого 2008 року після смерті Президента Гордона Б. Хінклі. Перед цим він понад 22 роки служив радником у Першому Президентстві для трьох Президентів Церкви.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.