Новини

Порада від пророка Церкви поколінням, які живуть у неспокійному світі

Президент Нельсон та його дружина Венді виступили на духовному вечорі в Лас-Вегасі

Як підростаюче покоління може жити щасливішим і змістовнішим життям? Президент Расселл М. Нельсон, Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), виступав у суботу, 17 лютого 2018 року, перед групою дорослої молоді в Лас-Вегасі, штат Невада, і сказав їм, що відповідь частково можна знайти у притчі, в якій розповідається, як важливо уникати спокус і не зволікати. Він розпочав свій виступ з притчі, зазначивши, що “ваша повна безпека у цьому світі полягає в тому, аби не піддатися спокусі зробити перший крок у напрямку, яким не слід іти, і не робити того, чого не слід робити”.

Пророк пояснив, що всі ми, як смертні істоти, маємо потреби, необхідні для нашого виживання. “Ці потреби абсолютно необхідні для збереження життя. То що ж робить супротивник? — запитав він. — Він атакує нас через наші потреби. Він спокушає нас їсти те, чого нам не слід їсти, пити те, що нам не слід пити, і любити те, що не повинно бути привабливим для нас”.

Президент Нельсон сказав сотням учасників з числа дорослої молоді у чотирьох мормонських будинках зборів у Лас-Вегасі, що їм варто навчитися ставити цілі в цьому житті, пізнавати, ким вони є, чому вони тут і як дотримуватися божественних законів.

 

Самовизначення

“У цьому житті вам потрібно засвоїти дещо дуже важливе — це усвідомити, ким ви є насправді”, — сказав Президент Нельсон. Він заохочував аудиторію більше дізнаватися про своїх батьків, дідусів і бабусь та інших предків у їхньому генеалогічному дереві. Та найважливіше, за його словами, вони мають знати, ким вони насправді є. “Знайте, що ви — обраний син чи донька Бога, створені за Його подобою”, — свідчив Президент Нельсон.

Сестра Нельсон, яка також виступала у суботу, сказала: “Настав час для нас перестати порівнювати себе з іншими. … Коли ви дасте знати Господу, що серйозно налаштовані робити те, заради чого прийшли на землю, ви побачите, що станеться. Він може радикально змінити багато чого. Отже, візьміть в руки своє життя і тримайтеся курсу, задля якого ви прийшли у світ”.

Мета

Президент Нельсон нагадав присутнім, що кожен створений заради певної мети, і відповіді на питання “чому” їхнього життя дуже важливі.

“Коли ви почнете хоч найменшою мірою усвідомлювати, якими ваш Небесний Батько бачить вас і чого від вас очікує, ваше життя вже ніколи не буде таким, як раніше”, — сказав Президент Нельсон.

Божественний закон

Президент Нельсон розповів, що досвід нейрохірурга навчив його, що божественні закони можна відкривати, вони передбачувані, надійні та повторювані. За його словами, це стосується як науки, так і релігії. Наприклад, є закони природи, що управляють серцебиттям і закони релігії, що управляють одкровенням.

“Одне і те ж, в дійсності, може стосуватися всіх тут присутніх, — сказала сестра Нельсон. — Що б не було сказано з трибуни, це може стосуватися кожного з вас, оскільки Святий Дух підбере потрібне саме для вас. Я не знаю, що вам потрібно почути, але Господь знає”.

Сестра Нельсон згадала, як відмовилася від заручин, коли їй було 24 роки, отримавши натхнення під час прослуховування генеральної конференції.

Президент Нельсон сказав: “Чим більше Божих законів ви знаєте, — а що важливіше, живете за ними, — тим ефективнішим буде ваше праведне провідництво”. В такому ж руслі Президент Нельсон заохочував присутніх слідувати за Ісусом Христом, сповнюючи своє життя молитвою, служінням і старанним вивченням Божих законів.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.