Тема

Підготовленість

Членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) навчають принципам самозабезпечення, як способу життя, щоб вони були підготовленими протистояти труднощам і випробуванням, таким як: стихійні лиха, хвороба, втрата роботи та інші незаплановані події. Самозабезпечення включає в себе освіту, здоров’я, зайнятість, домашнє сімейне виробництво і домашній запас, сімейні фінанси і духовну силу.

Одним словом, мормонів навчають з Писань: “Якщо ви будете готові, ви не злякаєтеся” (УЗ 38:30). “Церква створила сильну культуру підготовленості серед своїх членів”, — сказала Гейл Мак-Говерн, президент і виконавчий директор американського Червоного Хреста. — “Я вірю, що це може бути моделлю для інших по всій країні”.

У 2007 році Церква видала брошуру для своїх членів, в якій Перше Президентство заявило: “Ми закликаємо членів Церкви по всьому світу бути готовими до важких часів у житті, маючи в запасі основні продукти харчування, воду і певні грошові заощадження”. Перше Президентство також заохочувало членів Церкви “не дозволя[ти] собі крайнощів” стосовно цього.

У церковному довіднику говориться: “Щоб допомогти самим собі і своїм сім’ям, члени Церкви мають зібрати тримісячний запас продуктів, які входять в їхній звичайний раціон. Де дозволяють місцеві закони і обставини, вони мають поступово зібрати запас основних продуктів довготривалого зберігання, які будуть підтримувати їхнє життя. Вони також мають запастися питною водою на випадок забруднення води чи припинення водопостачання”.

Рекомендується, щоб домашній запас купувався поступово, щоб не було заборгованості. Для довготривалих потреб, якщо дозволяють обставини, основні продукти, такі як пшениця, рис і бобові можуть зберігатися до 30 років, за умови правильного зберігання і заміни.

У зверненні 2014 року Президент Томас С. Монсон сказав: “Ми закликаємо всіх святих останніх днів бути заощадливими у плануванні, вести скромний спосіб життя та уникати надмірних або непотрібних боргів. Набагато більше людей змогло би протистояти хвилям економічних потрясінь у своєму житті, якби вони мали запас продуктів і одягу та не мали боргів”.

Додаткові матеріали

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.