Прес-релізи

Освячено Паризький Французький храм

Перший французький храм — 156-й у світі.

У неділю, 21 травня 2017 року, Президент Генрі Б. Айрінг, перший радник у Першому Президентстві Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони), освятив Паризький Французький храм. Це перший храм у Франції і 156-й у світі.

Перед освяченням президент Айрінг провів символічну церемонію, яка є ознакою того, що будівництво храму завершено і він готовий до освячення.

Разом з президентом Айрінгом були старійшина Ніл Л. Андерсен, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, старійшина Ларрі Й. Уілсон, виконавчий директор Храмового відділу, старійшина Пол В. Джонсон, президент Європейської території Церкви, та Верховний єпископ Церкви Джеральд Коссе.

Єпископ Коссе пояснив, що церемонія, присвячена закладанню наріжного каменя, — це частина освячення храму. Під наріжним каменем знаходяться історична документація, артефакти та свідчення членів Церкви у Франції. “Це ваші свідчення про те, — сказав єпископ Коссе, — як чудово мати тут храм”.

Плани про побудову храму в Парижі були оголошені Президентом Томасом С. Монсоном 15 липня 2011 року.

“Це як мрія, що здійснилася”, — вигукнув єпископ Коссе, який народився у Бордо, Франція. Він приїжджав багато разів, аби спостерігати за будівництвом храму. “Ми тісно співпрацювали з архітекторами, щоб храм став своєрідним маяком у цьому регіоні, — сказав він. — Храм побудований у повній гармонії з оточуючою його місцевістю. Ми хочемо, щоб храм був не тільки благословенням для членів Церкви, але й благом для всієї громади”.

Зовні храм декоровано в теплих тонах португальським вапняком, котрий широко використовуєтся у регіоні. Цей декор створює відчуття шляхетності й величі.

Старійшина Андерсен сказав: “Храм — це чудовий приклад гарної архітектури, яка зображує високу якість в усьому, що роблять французи”.

20 травня, перед освяченням, провідники Церкви насолоджувалися виступами, які приготували більше ніж 1000 юних святих останніх днів. Вони співали, танцювали, представляли історію Церкви у Франції, а також віддали належне її піонерам. Культурне святкування під назвою “Нехай ваше світло сяє” проводилося на Французькому національному велодромі, поблизу міста Сейнт-Квентін-ан-Івелін.

Президент Айрінг сказав: “Святкування, присвячене освяченню храмів, сприяє зростанню віри молоді у благословення, які з’являться завдяки храму. Ці святкування надають особливу увагу молодим людям, тому що ми сподіваємося, що вони зосередять свої серця на тому дні, коли самі зможуть увійти до храму”.

Зараз у Франції близько 38000 членів Церкви в більш ніж 100 громадах, багато з них є другим, третім і четвертим покоління святих останніх днів.

Перші місіонери прибули до Франції в 1849 році, а маленька філія була організована в 1850 році. Зараз в країні місіонери служать у двох місіях.

Протягом трьох тижнів проведення днів відкритих дверей більше 47500 людей відвідали храм і пройшли тур ним. Серед відвідувачів були священики з інших церков, провідники громад та місцеві мешканці, які живуть поруч з храмом, а також члени Церкви.

Храми святих останніх днів відрізняються від домів зборів чи каплиць, де члени Церкви збираються в неділю для поклоніння. Храми вважаються “домами Господа”, де вчення Ісуса Христа підтверджується через шлюб, хрищення й інші обряди, які єднають сім’ї на вічність. У них члени Церкви більше навчаються про ціль життя й складають завіти служити Ісусу Христу й іншим людям.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.