Новини

Нести любов Христа світові: як це? Веде до смирення, кажуть нові Апостоли

Старійшина Герріт В. Гонг і старійшина Уліссес Соарес, котрі три місяці тому були покликані зайняти вакантні місця в Кворумі Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) протягом двох годин вели бесіду зі ЗМІ, розповідаючи, що означає перетинати весь світ, щоб нести любов Христа.

 

У 20-хвилинному інтерв’ю перед розмовою з журналістами у Північному центрі для відвідувачів Храмової площі поряд зі статуєю Христа ці двоє апостолів розповіли, що їхнє покликання привело їх до глибокого смирення. Обидва апостоли також підкреслили, яку незамінну роль відіграли їхні дружини, допомагаючи їм у виконанні священних повноважень “особливих свідків імені Христа в усьому світі” (Учення і Завіти 107:23).

Старійшина Гонг, перший азіатсько-американський Апостол Церкви, говорив про дуже сильні відчуття, які наповнило його та його дружину Сюзен, коли Президент Рассел М. Нельсон повідомив їм про покликання. “Я був вдячний, що Сюзен знаходиться поряд зі мною, — сказав старійшина Гонг, який був одружений з нею вже 38 років. — Я думаю, справедливо буде сказати, що пізніше ми обидва розплакалися … Сюзен дуже чутлива до духовного. Вона завжди зосереджена на інших людях. Я вдячний, що і в труднощах, і в радощах ми можемо бути разом”.

У них із Сюзен четверо дітей і троє онуків.

Старійшина Соарес, який народився в Сан-Паулу, Бразилія, і став першим Апостолом з Південної Америки, поділився схожими відчуттями.

“Ми з дружиною були вдячні Господу за цю можливість, — сказав він. — Але ми передбачали, наскільки важко буде представляти Спасителя правильно, належним чином, та дійсно ділитися почуттями Спасителя з людьми усього світу, щоб представляти Його любов і торкатися людських сердець. Це величезна відповідальність, але ми віримо, що з Його допомогою ми зможемо це зробити”.

Старійшина Соарес і його дружина, Розана Фернандес, мають трьох дітей і трьох онуків. У жовтні буде 36-та річниця їхнього одруження.

Хоча їхнє національне походження і спадщина мають надзвичайну цінність, обидва апостоли говорили, що в їхньому завданні більш важливо представляти Христа світу, ніж їхні відповідні культурні світогляди Христу.

“Наш [міжнародний] досвід може бути корисним, тому що ми провели багато років у церковному служінні і набули різноманітного досвіду з усього світу. Він допомагає нам, коли ми стикаємося з проблемами, які треба обговорювати,” — сказав старійшина Соарес, який був бухгалтером та аудитором у міжнародній корпорації в Бразилії та директором з мирських справ у територіальному офісі Церкви в Сан-Паулу. “Але я відчуваю, що мене було покликано Спасителем Ісусом Христом і що я тут, щоб представляти Його під провідництвом Першого Президентства та Кворуму Дванадцятьох Апостолів”.

Старійшина Гонг додав, що універсальний характер послання Ісуса Христа вагоміший за нації, країни або культури.

“Церква і євангелія призначені для кожного народу, коліна, язика та нації, — сказав старійшина Гонг, стипендіат Родеса в Оксфордському університеті, який прожив в Азії більше десяти років та працював у Державному департаменті США і в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у місті Вашингтоні. — Ми вдячні, що люди з усього світу люблять і наслідують провідників Церкви, так само як і ми любимо та наслідуємо їх. Ми, звичайно, представляємо Спасителя, а Він є Спасителем всього людства, і тому ми вдячні за можливість свідчити про Нього кожному народу, коліну і язику”.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.