Новини

Мормонська "Музична пектораль"

Цієї весни вже вп’яте відбувся традиційний щорічний музичний фестиваль "Музична пектораль", який проводиться Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони).

За минулі роки у Церкви зав’язалися дружні стосунки з Київською обласною державною адміністрацією та управлінням культури, національностей та релігій зокрема. З першого фестивалю його особливими гостями були представники управління культури, начальник якого, Подолянець Ігор Іванович, звернувся з вітальним словом до учасників і глядачів фестивалю. Він зазначив, що цьогорічний фестиваль є також частиною святкування Дня Європи в Україні та сердечно привітав всіх присутніх від імені голови КОДА Горгана Олександра Любомировича.

Крім того почесним гостем на концерті був завідувач кафедри релігієзнавства Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Харьковщенко Євген Анатолійович разом з аспірантами.

Славнозвісна скіфська золота пектораль поєднує в собі різні сюжети і ювелірні техніки, так і Музична пектораль виблискувала розмаїттям жанрів, стилів і мотивів. Звучала класична і сучасна музика, народні мотиви перегукувалися з джазовими композиціями. Багато відомих і улюблених мелодій набули нового звучання завдяки майстерним аранжуванням. На фестивалі звучали різноманітні музичні інструменти: рояль, скрипка, віолончель, гітара, бандура, ксилофон. Глядачі насолоджувалися чудовими вокальними виступами, як сольними, так і хоровими. Вік учасників варіював від 6 до 70 років. Крім членів Церкви та місіонерів у фестивалі брали участь запрошені гості: учні та викладачі дитячої школи мистецтв № 9 м. Києва та Чабанівської школи мистецтв.

Учасники і гості отримали заряд натхнення і гарного настрою. Зав’язалися дружні стосунки, які, як сподіваються організатори фестивалю, будуть тривати далі й зміцнюватимуться завдяки новим музичним проектам.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.