Тема

Громадянство

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) заохочує своїх членів бути хорошими громадянами країн, в яких вони проживають. У дванадцятому уложенні віри проголошується: “Ми віримо в підлеглість монархам, президентам, правителям і урядовцям, дотримуючись закону, шануючи і підтримуючи його”.

Святі останніх днів також вірять, що “жодний уряд не може мирно існувати, якщо не встановлено і не зберігаються в непорушності такі закони, які уможливлюють для кожної особи вільний вияв свободи совісті, право на власність і на розпорядження нею, а також на захист життя”. (Учення і Завіти 134:2)

Громадянство найкраще спрацьовує в якості напарництва, коли люди і уряди співпрацюють з метою забезпечення загального блага.

Бути хорошим громадянином також означає робити внесок в благополуччя наших громад. Зазвичай, святі останніх днів вважають себе складовою частиною більшої спільноти і прагнуть зробити її кращою. Багато з них працюють волонтерами в громадських закладах, таких як благодійні фонди, школи, асоціації та клуби. Вони часто служать нужденним в притулках, безкоштовних їдальнях і лікарнях. Вони прагнуть вивчати політичні аспекти життя і голосувати за чесних кандидатів.

Отже, громадянство — це активна участь в житті суспільства, що вимагає залучення, а не ізоляції. Громадянство — це більше питання культури, ніж закону; обов’язку, ніж вимоги.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.