Новини

Волонтери Церкви допомагають FamilySearch взяти участь у молодіжному фестивалі

Всесвітня неприбуткова організація з генеалогічних досліджень FamilySearch з допомогою молоді-волонтерів з Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) взяла участь у проведенні молодіжного фестивалю YouthDay в якості співорганізатора. Фестиваль пройшов 24 червня в Маріїнському парку Києва та був присвячений святкуванню Дня молоді. FamilySearch допомогла молоді відчути зв'язок з минулими поколіннями та зробити перші кроки у своїй сімейній історії.

Протягом всього дня волонтери FamilySearch пропонували гостям фестивалю згадати своїх предків та створити своє сімейне дерево, заповнивши невеличкий буклет. Для багатьох цей буклет ставав першим документом з сімейної історії в особистому архіві. Бажаючі отримати більш детальну консультацію з сімейної історії могли звернутися до співробітників FamilySearch, що були готові надати консультації в облаштованому для цього наметі. Люди охоче дізнавалися про те, в яких установах варто шукати інформацію про своїх предків та з чого починати цю захоплюючу подорож.

В’ячеслав Воробйов, менеджер FamilySearch у східній Європі, зазначив:

"Ми бачимо, що сімейна історія стає дедалі цікавішою темою для українців, але не очікували такого ажіотажу біля нашого намету. Протягом одного дня ми мали змогу поспілкуватися більш ніж з шістьма сотнями зацікавлених у своєму минулому. Цікаво, що і наші волонтери, і переважна більшість відвідувачів були молоддю. Це новий по-справжньому патріотичний ґрунт для спілкування і взаємодії. Історії наших предків роблять молодь сильнішою і більш незалежною".

Волонтери Аліна та Дарія були вражені увагою до сімейної історії з боку відвідувачів.

"Я відверто здивована тим, який величезний інтерес викликає сімейна історія у нашої молоді. Майже всі, з ким ми сьогодні спілкувалися, були зацікавлені нею і потребували лише маленького поштовху та допомоги, щоб почати цікавитися, ким були та де жили їхні предки. Вони починали дзвонити своїм батькам та під їх диктовку записувати імена прабабусь та прадідів",

— сказала Аліна. Дарія погодилася з нею, додавши:

"Я знала, що сімейна історія це важливо і мені завжди подобалося нею займатися. але я не очікувала, що це так сподобається всім іншим".

 

Відповідно до своїх Уложень віри Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів завжди заохочує людей бути активними та відповідальними членами суспільства та підтримувати хороші ініціативи у різних сферах.

Важливо відзначити, що організацію святкування Дня молоді цьогоріч Київська міська адміністрація віддала саме молоді. Організаційний складався з представників студентства, молодих активістів та журналістів. Саме вони забезпечили співпрацю понад 150 різних організацій, серед яких були навчальні заклади, ЗМІ, громадські організації, молодіжні рухи ООН та ЮНІСЕФ. Саме з цими чудовими партнерами FamilySearch і виступила в якості співорганізатора фестивалю.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.