Новини

Доручення для старійшини Ухтдорфа

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф з Кворуму Дванадцятьох апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) отримав кілька ключових доручень після служіння в Першому Президентстві. Старійшина Ухтдорф служив другим радником Президента Томаса С. Монсона, що помер 2 січня 2018 р.

 

Після оголошення нового складу Першого Президентства в четвер, 16 січня 2018 р., Президент Рассел М. Нельсон, 17-й президент Церкви, подякував старійшині Ухтдорфу за його "віддане та натхненне служіння". Президент Нельсон сказав, що старійшина Ухтдорф "повернувся на своє місце у Кворумі Дванадцятьох апостолів і вже отримав важливі доручення, для яких він підходить якнайкраще… і де він потрібен більш за все".

Серед доручень старійшини Ухтдорфа є головування у Місіонерській виконавчій раді, у Координаційній виконавчій раді, та він є першим контактом в Кворумі Дванадцятьох у питаннях Європейської та Східноєвропейської територій.

Старійшина Ухтдорф буде представником Першого Президентства та Кворуму Дванадцятьох на посту голови Місіонерської виконавчої ради, де він керуватиме всесвітньою місіонерською діяльністю Церкви. Координаційна виконавча рада переглядає та схвалює усі церковні матеріали та продукти.

Перед покликанням у якості апостола 2004 року старійшина Ухтдорф провів багато часу працюючи та служачи провідником у різноманітних Церковних покликаннях в Європі. Він народився у Чехословаччині та жив у Німеччині, де його сім’я приєдналася до Церкви.

Родина старійшини Ухтдорфа двічі опинялася у ситуація, в який вони були змушені залишити все своє майно, стаючи біженцями та втікаючи від загроз. У 1944 році його сім’я залишила Чехословаччину — країну, в якій він народився, а в 1952 році були змушені втікати зі Східної Німеччини до ФРН. Старійшина Ухтдорф на своєму власному досвіді пізнав, що таке бути біженцем та тільки мріяти мати те, що інші викидали під час приготування їжі.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.