Тема

Домашній запас

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) заохочуються своїми провідниками мати тримісячний запас їжі. Це походить від одного з основних принципів церковної програми благополуччя: самозабезпечення.

Президент Томас С. Монсон пояснив: “Самозабезпечення — це наслідок нашої праці. Воно лежить в основі усього, що ми робимо за програмою благополуччя. Воно є основною складовою як духовного, так і матеріального благополуччя”.

Основуючись на пораді дбати про себе і свої сім’ї в щоденному житті та за особливих обставин, святі останніх днів роблять запаси і використовують їжу і воду в своїх домівках, які підтримають їх під час труднощів, пов’язаних з надзвичайними ситуаціями, хворобами або економічними негараздами. (Див. Церковну брошуру "Приготуйте кожну потрібну річ: Кошти сім’ї", щоб дізнатися більше).

“Церква створила сильну культуру підготовленості серед своїх членів”, — сказала Гейл Мак-Говерн, президент і виконавчий директор американського Червоного Хреста. - “Я вірю, що це може бути моделлю для інших по всій країні”.

Коли люди стають самозабезпеченими, вони є більше підготовленими, аби витерпіти лихо і здатні “краще служити й піклуватися про інших”, сказано в церковному довіднику (Довідник 2: Керування Церквою [2010], 6.1.1).

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.