Новини

“Освітити цей світ” — це різдвяна ініціатива, яка заохочує до служіння, подібного Христовому

Святі останніх днів та їхні друзі у всьому світі заохочують суспільство брати участь у служінні в різдвяну пору, щоб прославляти життя Ісуса Христа. Різдвяна ініціатива “Освітити цей світ” стане відомою людям у всьому світі в п’ятницю 24 листопада 2017 року і триватиме до Різдва, 25 грудня.

Вже другий рік поспіль ціль різдвяної ініціативи “Освітити цей світ” — прославляти та ділитися світлом Ісуса Христа, “Світло[м] для світу” (Іван 8:12). Христос промовив: “Ви світло для світу” (Матвій 5:14).

“Якщо ми наслідуємо приклад Спасителя й живемо так, як Він жив і як Він навчав, те світло палатиме в нас і освітлюватиме шлях для інших”, — сказав Президент Томас С. Монсон у виступі на генеральній конференції в жовтні 2015 року.

Медійні ресурси

На сайті mormon.org знаходяться нове надихаюче відео, перекладене 33 мовами, та різдвяний календар для служіння (“25-ма способами протягом 25-ти днів”), якими можна поділитися, щоб заохотити суспільство слідувати вченням Христа у різдвяну пору. Щодня на будуть з’являтися вчення Спасителя та коротке відео з ідеями для служіння.

Головне відео, яке можна передивитися/завантажити, також доступне у церковному додатку Gospel Library (Євангельська бібліотека).

Матеріали з сайту mormon.org, якими можна поділитися, знаходяться на сторінках соціальних медіа, таких як Facebook, Twitter, Google+, Pinterest та Instagram. Тих, хто користується цими медіа, заохочують поділитися своїми відчуттями, скориставшись хештегом #ОСВІТИТИцейСВІТ.

Крім того, дисплеї “Освітити цей світ” будуть знаходитися у центрах для відвідувачів у містах у всьому світі, включаючи Мехіко та Париж. Білборди можна буде побачити на Таймс-Cквер у Нью-Йорку, у Солт-Лейк-Сіті, Лос-Анджелесі та Мехіко.

Плакати та роздаткові картки також доступні он-лайн для членів Церкви та місіонерів, щоб заохочувати інших людей брати участь у кампанії.

Благодійні заходи

Частиною кампанії буде низка концертів представників ініціативи “Освітити цей світ”, які мають велику кількість послідовників у соціальних медіа, зокрема виступ гурту The Piano Guys 12 грудня у Нью-Йоркській студії YouTube та концерт співака Девіда Арчулети у Лімі, Перу.

Заплановано більше 90 заходів — від великих подій до особистих актів служіння, щоб нагодувати голодних у Сполучених Штатах та Канаді. Кампанія також буде підтримувати 28 заходів служіння у всьому світі. Проекти будуть включати підготовку різдвяних подарунків для дитячих будинків в Україні, Росії та Білорусі та їжі, одягу та засобів для прибирання у Флориді, Новій Шотландії та інших місцях.

Відвідувачі Меморіального будинку Джозефа Сміта у Солт-Лейк-Сіті побачать у фойє торгові автомати “Освітити цей світ”, в яких вони зможуть купити товари, щоб пожертвувати їх благодійним партнерам Церкви, зокрема CARE, Utah Food Bank, Eye Care 4 Kids, WaterAid, Water For People та JustServe. Серед товарів будуть навіть ваучери для купівлі живих курчат та кіз для нужденних у країнах, що розвиваються.

Історія ініціативи

Протягом останніх декількох років Місіонерський відділ Церкви виступав спонсором кампаній під час Різдва та Великодня. Тогорічна ініціатива “Світло для світу” включала відеофільми та різдвяний календар на 25 днів, в якому були представлені ідеї для служіння під час різдвяної пори.

Минулої весни великодня ініціатива містила відео, яким можна було ділитися та яке було перекладено 33 мовами і розповідало про роль Ісуса Христа як “Князя миру”.

У грудні 2015 року з різдвяною ініціативою “Спаситель народився” познайомилися мільйони людей у всьому світі. Мільйони людей також дізналися про великодню ініціативу 2016 року “Йдіть за Ним”.

Церква розпочала першу великодню ініціативу у 2014 році тижневою кампанією у соціальних медіа під назвою “Завдяки Йому”. У грудні 2014 року різдвяною ініціативою “Він і є даром” ділилися зі всесвітньою аудиторією протягом місяця.

Щоб дізнатися більше, відвідайте сайт mormon.org.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.