Прес-релізи

Старійшина Річард Г. Скотт помер у віці 86 років

Старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів помер 22 вересня 2015 року з причин, пов'язаних з віком. Йому було 86 років.

Старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів помер 22 вересня 2015 року з причин, пов’язаних з віком. Йому було 86 років. (народився 7 листопада 1928 року).

Старійшину Скотта було підтримано в якості апостола 1 жовтня 1988 року. Його було покликано членом Першого кворуму сімдесятників 2 квітня 1977 року, і він служив членом президентства цього кворуму з жовтня 1983 року до того часу, коли його було покликано служити апостолом у 1988 році.

“Старійшина Скотт міг дуже успішно тримати погляд на вічності, — сказав старійшина Д. Тодд Крістофферсон, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, який служив як молодий місіонер під керівництвом старійшини Річарда Г. Скотта.  — Його послання були наповнені надією. Він був безкомпромісний щодо покаяння і Спокути, оскільки знав, що саме вони є джерелом надії, або що на них людина може покладати надію, якщо по-справжньому, повністю покається, та завдяки Спокуті і благодаті Ісуса Христа в житті людини”.

Подібно до апостолів, які жили у часи Нового Завіту, апостолів-святих останніх днів називають особливими свідками Ісуса Христа. Старійшина Скотт був одним з 15 чоловіків, які допомагали наглядати за зростанням і розвитком всесвітньої Церкви, кількість членів якої перевищує 15 мільйонів.

Старійшина Скотт навчав: “У житті є не так багато речей, які приносять стільки ж радості, як і та радість, що приходить, коли допомагаєш іншій людині покращувати її життя”.

“Де б я не був, особливо в Латинській Америці, де він так довго служив у стількох місцях, де б я не опинився там, я скрізь бачу результати його служіння, коли зустрічаю когось, на кого якимось чином поширився його вплив”, — сказав старійшина Крістофферсон.

Річард Гордон Скотт народився 7 листопада 1928 року в місті Покателло, штат Айдахо, в сім’ї Кеннета Лероя і Мері Уіттл Скоттів. Він служив на місії повного дня в Уругваї і головував над Аргентинською північною місією в місті Кордова, Аргентина, з 1965 по 1969 роки.

Він закінчив Університет Джорджа Вашингтона за спеціальністю інженер-механік і закінчив аспірантську роботу з ядерних технологій в місті Оук-Рідж, штат Теннессі. З 1953 до 1965 року старійшина Скотт служив у штаті адмірала Хаймена Ріковера, керуючи розробкою ядерного палива для великої кількості морських і наземних електростанцій. Він також працював приватним консультантом для компаній, які працювали з атомною енергією.

Старійшина Скотт отримав ступінь почесного доктора християнського служіння в Університеті Бригама Янга в 2008 році.

15 травня 1995 року з життя пішла дружина старійшини Скотта, Джанін. Багатьом членам Церкви він був добре відомий любов’ю, яку він плекав до своєї дружини. Він має сімох дітей.

“Його пам’ятатимуть як енергійного працівника, людину, яка невтомно служила, і друга Господа, який усе своє життя присвятив справі Господа і робив це з радістю,---сказав старійшина Крістофферсон. — Думаю, що його завжди пам’ятатимуть як людину, яка несла в собі надію”.

Церква повідомить подробиці стосовно служби поховання, коли вони будуть у наявності. Рішення щодо того, коли до Кворуму Дванадцятьох Апостолів Церкви буде покликано наступника старійшини Скотта і оголошено про це, ще не прийнято.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.