Прес-релізи

Мормони взяли участь у святкуванні Дня Конституції України

У місті Бровари, 28 червня, відбулися обласні заходи, присвячені святкуванню Дня Конституції України. Заходи, які проходили у міському парку, відвідали броварчани, гості міста та представники обласного та місцевого керівництва. Серед учасників святкових заходів були також і представники Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони).

Звертаючись до присутніх, губернатор Київщини Максим Мельничук підкреслив важливість норм Конституції, які захищають права та свободи кожного окремого громадянина, зокрема він зазначив: «Сьогодні Основний Закон є визначальним чинником у забезпеченні державного суверенітету України, консолідації суспільства та створенні належних умов для самореалізації кожної особистості. Важливо, щоб положення, які зафіксовані на сторінках Конституції, були не лише правовою декларацією з найвищою юридичною силою, але й нормою повсякденного життя українців. Наші громадяни повинні відчувати себе захищеними і вільними, а одним з головних суспільних ідеалів має залишатися принцип верховенства права».

Частиною урочистих заходів був також святковий концерт, під час якого зі сцени лунали народні та сучасні пісні, виступали танцювальні колективи. Своїм привітанням у вигляді музичних послань поділилися також і представники Церкви. Класичні українські твори, такі як «Сокіл» та «Боже, великий єдиний», були виконані в сольних номерах трубача Павла Яцюка. Привітали Україну з цим важливим святом також і представники різних країн, які зараз служать в якості місіонерів Церкви в Україні і дуже полюбили наш народ та його культуру. Місіонери, які приїхали з Англії, Франції, Фінляндії, США, Казахстану, Еквадору, Данії та інших країн заспівали декілька пісень у супроводі гітар та скрипок.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів завжди шанує і підтримує культурну спадщину тих країн, де вона знаходиться. В Україні місцеві члени Церкви щороку проводять концерти і фестивалі, на яких звучать українські народні та класичні інструментальні і вокальні композиції, таким чином прививаючи слухачам любов до чудового спадку української музичної традиції.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.