Тема

Освіта

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (мормони) наголошує на важливості
безперервної світської та духовної освіти. Церковна система освіти (ЦСО) керує всіма освітніми програмами у Церкві.

Університети і коледжі

  • Університет Бригама Янга (УБЯ) у Прово, шт. Юта, пропонує програми бакалаврів та аспірантів для більш ніж 30 тис. студентів.
  • УБЯ-Гаваї що в Лайє на Гаїті, відвідують приблизно 2400 студентів. Згідно з оцінкою U.S. News and World Report за 2006 рік, студмістечко УБЯ-Гаваї характеризується найбільшим розмаїттям іноземних студентів, що приїхали навчатись у США. В ньому представлено 74 країни.
  • УБЯ-Айдахо, раніше відомий як Рікс-коледж, у 2000 році став чотирирічним університетом. Він розташований у Рексбурзі, шт. Айдахо. Там навчається понад 11 тис. студентів. У 2005 році доктор Кім Б. Кларк, колишній декан Гарвардської бізнес-школи, став 15-м президентом УБЯ-Айдахо.
  • Бізнес-коледж СОД розташований у центрі Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта. Там можна навчатися за одно- або дворічною програмою оволодіння професією. Відвідують цей коледж приблизно 1300 студентів.


Інститути релігії

  • Інститути релігії проводять релігійне навчання для неодружених членів Церкви віком від 18 до 30 років. Одружені студенти коледжів також відвідують класи. Ці заняття призначаються не лише для членів Церкви. Їх можна відвідувати людям будь-якого віросповідання.
  • Студенти інституту вивчають такі теми, як Писання, історія Церкви, вчення Церкви та підготовка до шлюбу й місії.
  • Заняття проводять як штатні вчителі, так і волонтери, призначені місцевими провідниками.
  • Інститут не лише надає релігійну освіту. В ньому панує чудова атмосфера, яка сприяє дружбі та розважальним заходам, допомагаючи студентам краще спілкуватися.
Семінарія
  • Семінарія — це чотирирічна навчальна програма для молоді від 14 до 18 років. Семінарію можуть відвідувати підлітки будь-якого віросповідання.
  • Упродовж усього навчального року студенти вивчають одну з книг Писань: Старий Завіт, Новий Завіт, Книгу Мормона або Учення і Завіти. На час закінчення семінарії студент завершить вивчення всіх чотирьох книг.
  • Там, де проживає багато святих останніх днів, студенти відвідують семінарію у “вільний від занять час” під час перебування у школі. У інших частинах світу студенти ходять у семінарію до або після школи. Бувають випадки, коли через відстань або там, де небагато святих останніх днів підліткового віку, студенти можуть завершити чотирирічний курс, навчаючись удома.
  • Заняття ведуть як штатні вчителі, так і волонтери.
  • В усьому світі нараховується приблизно 350 тис. студентів семінарії.


Постійний фонд освіти
У березні 2001 року тогочасний Президент Церкви Гордон Б. Хінклі оголосив про створення Постійного фонду освіти, щоб надати можливість членам Церкви здобути освіту й професійну підготовку, які допоможуть їм знайти роботу у їхніх країнах. Молоді чоловіки і жінки, які живуть у певних регіонах поза Сполученими Штатами, можуть звернутися по допомогу до фонду. Фонд надає позику з дуже незначним відсотком, щоб студенти могли заплатити за навчання й підручники. По завершенні навчання студенти повертають позику упродовж восьми років. Члени Церкви жертвують гроші, щоб допомагати фонду існувати далі.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.