Новини

Церква сприяє відкриттю нової клініки в Україні

Тисячі людей у Київській області отримали доступ до нової амбулаторії, побудованої організацією Project HOPE та за підтримки і фінансування Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Project HOPE — це всесвітня гуманітарна організація, діяльність якої в Україні зосереджена на відновленні системи охорони здоров’я. Нова амбулаторія замінила стару пошкоджену будівлю в селі Загальці, Бородянської об’єднаної територіальної громади. 

,--,--Project-HOPE---------------,-,-28--2023-.----Project-HOPE
,--,--Project-HOPE---------------,-,-28--2023-.----Project-HOPE
Лікарі, державні службовці та представники проекту Надія і Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів на церемонії перерізання стрічки нової амбулаторії в Загальцях, Україна, 28 серпня 2023 р. Фото: Микита Глазирін для Project HOPE© 2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Під час бойових дій сама будівля, село Загальці та населені пункти навколо зазнали значних руйнувань. Співробітники Project HOPE звернули увагу на потребу в сучасному закладі охорони здоров’я і за підтримки Церкви розпочали будівництво нової амбулаторії для обслуговування 5000 людей із 13 навколишніх сіл.

Після шести місяців будівництва 28 серпня відбулося урочисте перерізання стрічки, і заклад, в якому працюватиме вісім медичних працівників, був відкритий для відвідувачів.

Ukraine-clinic-2-ukr.jpeg

Програмний координатор Project HOPE з реконструкції Юрій Рудніченко розповів, що під час проектування та будівництва клініки хотіли створити безпечне місце, яке було б комфортним та доступним як для мешканців громади, так і для самих лікарів.

"У клініці є технічне приміщення для лікарів, приймальня для пацієнтів, лабораторія, щоб пацієнти могли на місці отримати результати аналізів, — сказав Рудніченко. — Ми пишаємося тим, що ця клініка принесе певну підтримку цій громаді, яка так сильно постраждала".

На церемонії був присутній директор з комунікацій Церкви в Україні Володимир Денщиков. "Це один із багатьох церковних гуманітарних проектів, покликаних відновити пошкоджену або покращити існуючу медичну інфраструктуру в Україні, щоб підтримати всіх людей у ці важкі часи, — сказав він. — Цей проект став можливим завдяки внеску багатьох хороших чоловіків і жінок у всьому світі".

Заступник голови КМДА Микола Бойко наголосив на важливості співпраці органів місцевого самоврядування з міжнародними партнерами та донорами: "Відкриття клініки в Загальцях — ще один приклад злагодженої роботи".

Ukraine-clinic-3-ukr.jpeg

Тільки у 2022 році Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів витратила понад 16,8 мільйонів доларів США на допомогу українцям, які постраждали від воєнних дій, надавши сотні тон їжі, придбавши медичне обладнання та ліки, обладнання та витратні матеріали для забезпечення українців світлом і теплом, питною водою тощо.

© 2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.