Новини

У віці 87 років помер Говард Біддулф, президент першої Української місії Церкви 

Перший президент Української київської місії, брат Говард Біддулф, помер 23 травня 2022 року у віці 87 років.

Роздумуючи про весь свій досвід в Україні у 2017 році, брат Біддулф сказав: "Праця, до якої ми залучені, є найвеличнішою роботою на землі. І якщо ми зможемо поставити її  на перше місце у нашому житті, понад усе інше, і витримати до кінця, ми отримаємо найбільшу радість, яку тільки можна мати на цій землі".

Говард Біддулф народився 1935 року і виріс в місті Рексбург, штат Айдахо, США. Саме там він зустрів свою кохану Коллін Кук. Вони були вірними членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Після того як Говард завершив місію повного дня в Канаді 1957 року, він одружився з Коллін.  Дружина підтримувала Говарда, і він продовжив кар’єру в академічних колах і отримав ступінь доктора політичних наук в 1966. З 1969 по 1991 викладав в Університеті Вікторії в Британській Колумбії, Канада, а з 1994 по 2004 — в Університеті Бригама Янга.

Молодий Говард Біддулф© 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Протягом свого життя Говард також присвячував час служінню в громаді та в Церкві. З 1975 по 1984 рік він був першим президентом колу Вікторії Британської Колумбії. Потім, до 1990 року, він був регіональним представником Кворуму Дванадцятьох.

Будучи аспірантом і професором, який вивчав колишній Радянський Союз, Говард передбачав день, коли настане більша релігійна свобода і коли Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів зможе поділитися своїм посланням у цій частині світу. У 1991 році Говард і Коллін були покликані служити провідниками Австрійської Віденської місії, яка тоді відповідала за Україну. Президент Говард Біддулф служив першим членам Церкви в Україні в той час, коли Україна здобула незалежність.

З 1992 по 1994 роки Говард і Коллін продовжували своє служіння як керівники першої місії Церкви, заснованої в Україні, Української київської місії. Під їх керівництвом у Києві, а також Донецьку, Горлівці, Харкові, Одесі, Сімферополі та Дніпрі були створені церковні громади. Вони також стали свідками перших зборів Церкви в Білорусі.

Працюючи професором Університету Бригама Янга, Говард підтримував тісні стосунки з релігієзнавцями в Україні. Він також супроводжував групи студентів в Україну та вітав українців, які відвідували Юту.

Після трагедії у 2004 році Коллін стала інвалідом, Говард багато років доглядав за нею. У 2010 році вони разом повернулися в Україну, щоб відвідати відкриття Київського Українського храму. Коллін померла у 2014 році.

У 2015 році Говард одружився з Лорел Кук Бэкман Реддл, і разом вони планували служити на місії в Україні. Рак зірвав їхні плани, але після того, як Говард одужав, вони з Лорел провели тут рік за підтримки спільноти релігієзнавців України. Займаючись науковою роботою, Говард також знайшов час для служіння в київському храмі.

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.