Додаткові матеріали

Лист президентства Східноєвропейської території щодо функціонування Церкви під час пандемії COVID-19

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів

Офіс Східноєвропейської території

16 вересня 2020 р.

Любі сестри і брати,

Ми дуже вдячні за все те добре, що відбувається в нашій території протягом цього періоду пандемії Covid-19. Ми також відчуваємо, що все ще є деякі запитання стосовно того, як просувати роботу вперед.

Саме тому ми хотіли б привернути вашу увагу до порад, отриманих нами від Першого Президентства та Кворуму Дванадцятьох 11 вересня 2020 р., а також до листа, датованого 16 квітня 2020 р., який має назву “Адміністративні принципи у часи випробувань” (вперше опублікований 16 квітня 2020 р. Оновлений 11 червня 2020 р.).

Коли ми читаємо і обмірковуємо ці слова, до нас будуть приходити натхненні думки, які допоможуть нам просувати роботу вперед у Господній спосіб.

У міру того, як у конкретних містах зменшуються ризики інфікуватися COVID-19, деяким приходам та філіям може бути дозволено користуватися домами зборів з певними обмеженнями, щоб члени Церкви могли проводити збори, дотримуючись жорстких, визначених умов. Тільки після того, як Кворум Дванадцятьох надасть президентству території дозвіл на використання домів зборів у цих містах, місцевим провідникам буде дозволено відкрити доми зборів приходів і філій для користування ними у визначений спосіб. На даний час, дотримуючись поради, наданої у листі від Першого Президентства, датованого 11 вересня 2020 р., ми закликаємо вас проводити щотижневі віртуальні збори та онлайн духовні вечори на ваш розсуд, щоб задовольняти потреби членів Церкви, над якими ви головуєте, а також членів Церкви, які повертаються до активності, та друзів, що не належать до нашої віри.

Водночас ми закликаємо всіх членів Церкви та провідників пересвідчитися, що ні про кого не забуто і що всі отримують благословення.

Брати-служителі та сестри-служительки відіграють дуже важливу роль і мають розуміти, що у всіх нас є обов’язок піклуватися одне про одного і полегшувати тягарі одне одного.

Церква не припинила свою діяльність. Нам потрібно дбати про членів Церкві та просувати її роботу вперед, проводячи щотижневі збори президентств, збори рад і збори молодіжних рад, а також заходи для молоді та неодруженої молоді. Це може робитися онлайн або очно, якщо доречно, особливо у випадку з молоддю та неодруженою молоддю, яким потрібно зміцнювати дружні стосунки.

Ми закликаємо вас щодня вивчати Писання і молитися особисто та сім’єю, і проводити щотижневі домашні вечори. Під час пандемії Covid-19, поки храми закриті, є чудові можливості виконувати сімейно-історичну роботу та ділитися євангелією з іншими.

Причасні збори та уроки за програмою “За Мною йдіть” тощо можуть проводитися у ваших домівках і віртуально транслюватися з них. Ми нагадуємо вам, що носії священства можуть продовжувати благословляти і розносити причастя вдома. Обряд причастя не повинен записуватися чи транслюватися онлайн.

Ми дуже вдячні за ваш приклад і великі зусилля, які ви докладаєте, щоб жити за євангелією Ісуса Христа і благословляти життя своєї сім’ї, ваших рідних, членів Церкви і людей, які не належать до неї.

З великою любов’ю і вдячністю,

Крістоффель Голден

Ганс Т. Бом

Кирило Похилько

Президентство Східноєвропейської території

Настанова щодо стилю тексту:У матеріалах про Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, при першому згадуванні Церкви просимо використовувати її повну назву. Щоб дізнатися більше про використання назви Церкви, зайдіть он-лайн на наші настанови щодо стилю тексту.Настанови щодо стилю тексту.